Vratio se sa skijanja? Milanović Pahoru uputio čestitku

Foto: Goran Mehkek/Cropix

IZ VLADE još nema odgovora gdje je točno bio Milanović za vikend, tko je sve s njim bio te koliko je navodno skijanje u Austriji koštalo, ali je potvrda da se nešto "radi" na dobrosusjedskim odnosima ipak stigla. Možda je Milanović trebao u Sloveniju na skijanje?

Naime, jutros je na stranicama Vlade osvanula čestitka premijera Milanovića novoizabranom slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Poštovani gospodine predsjedniče,

Iskreno Vam čestitam na uvjerljivoj pobjedi na predsjedničkim izborima u Republici Sloveniji. Radujem se budućem partnerstvu na dobrobit obiju zemalja, odnosima koji će promicati dobrosusjedstvo i suradnju na bilateralnim, regionalnim i europskim pitanjima. Uvjeren sam da će Vaše iskustvo pomoći da ostvarite sve svoje političke vizije i da će preuzimanje predsjedničke dužnosti u sadašnjim, osobito složenim uvjetima, značiti dodatni izazov i poticaj za još predaniji rad na boljitku Slovenije. U ime Vlade i svoje osobno, želim Vam puno uspjeha u obavljanju ove časne dužnosti.", stoji u Milanovićevoj čestitci.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić također je uputio čestitku novoizabranom predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

"Preuzet ćete najvišu funkciju u državi u složenim prilikama, kako u Sloveniji, tako u regiji, ali i u Europskoj uniji čija je Slovenija članica, pa i u svijetu. Želim Vam da nađete pravu mjeru, ali i da zadržite podršku slovenske javnosti, u suočavanju s problemima koje Vaša zemlja neće moći izbjeći", stoji u Mesićevoj poruci Pahoru. Također Mesić je poželio Pahoru da svom mandatu posveti više pozornost potrebi unapređivanja slovensko-hrvatskih odnosa te prevladavanja otvorenih pitanja što ih opterećuju, a na dobrobit obiju država i svih njihovih građana.

 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara