Zoran Erceg: Na zagrebačkim ulicama vlada bezakonje

Zoran Erceg: Na zagrebačkim ulicama vlada bezakonje

Screenshot: Youtube

"DANAS je još jednom hrvatska pravna država pala na ispitu. Mislim da ne pretjerujem ako kažem da na zagrebačkim ulicama vlada bezakonje", rekao je Indexu Zoran Erceg, branitelj i ratni invalid koji se prvi usudio javno nastupiti protiv šatordžija.

Čudi se kako to da ne krše zakone oni koji prijete državnim udarom u neposrednoj blizini škole i dječjeg vrtića u Savskoj.

"Ne krše zakon ni oni militanti koji su svojim tijelima danas zatvorili Savsku u Zagrebu želeći izazvati sukob sa zagrebačkim civilnim društvom. Zato je, po prosudbi policije, jučer prekršio zakon mladić koji je mirno protestirao protiv užasne hrvatske socijalne situacije u kojoj se nalazi on kao i tisuće drugih mladih nezaposlenih. Zakon je također danas prekršila nekolicina osoba u Savskoj koji su hodali ulicom nakon čega su grubo bačeni na pod, vezani i odvedeni kao kriminalci", nabraja Erceg.

Pita se trebaju li građani preuzeti zaštitu vlastitih života ako ih hrvatska policija i hrvatska vlast nisu u stanju zaštiti.

"Tko će biti odgovoran za prvu žrtvu ovog bezumnog protesta?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako poduzmemo samozaštitu tko će tada spriječiti velike nerede ako do njih dođe? Tko će tada biti nadležan za provođenje zakona u Zagrebu ili ni tada neće biti nadležnih i odgovornih osoba? I na kraju, a najvažnije - tko će biti odgovoran za prvu fizičku žrtvu ovog bezumnog protesta skupine pobunjenih branitelja i male skupine povlaštenih ratnih vojnih invalida? Do kada će ostatak branitelja i ostatak ratnih vojnih invalida trpjeti diskriminaciju skupa s civilnim invalidima i teško bolesnom djecom?", pita se Erceg.

"Branitelji smatraju da nisu Hrvatsku oslobodili nego osvojili"

Zoran Pusić, predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava, kaže da šatordžije očito krše zakon, a strašno je da ih policija u tome ne sprečava.

"Branitelji smatraju da nisu Hrvatsku oslobodili nego osvojili. To je jako zabrinjavajuće", rekao je Pusić i dodao je da je nakon današnjeg zaustavljanja protuprosvjeda u Savskoj vidljivo da nisu svi građani jednaki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara