Bandić: Apsurd je zločinačkim pothvatom nazvati oslobađanje vlastitog teritorija

Foto: Tomislav Kristo / Cropix

"SRAMOTNO", jedna je od glavnih karakterizacija kojom je Milan Bandić u priopćenju za javnost opisao presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Gradonačelnik Zagreba kaže da ne bježi od činjenice da je u Oluji i nakon nje bilo zločina. Ali također naglašava da je apsurdno nazvati oslobađanje okupiranih područja vlastite države zločinačkim pothvatom.

"Presuda se temelji samo na jednom dokumentu, na transkriptu neformalnog susreta državnog vrha na Brijunima. Žao mi je što je Haški sud potvrdio percepciju većine hrvatskih građana, a to je da se donose političke presude. Kako drugačije objasniti činjenicu da su suci potpuno zanemarili argumente obrane, koja je oborila većinu teza iz optužnice", kaže Bandić.

Bandić također tvrdi da je apsurdno govoriti o prekomjernom granatiranju Knina, posebno nakon što je glavni vukovarski krvnik za potpuno razaranje tog grada i za organiziranje masovnih ubojstva civila i ratnih zarobljenika osuđen na samo deset godina. "Tužan sam, ali vjerujem da će presuda pasti na žalbi", kaže Bandić te završava zaključkom kako su hrvatski vojni zapovjednici najzaslužniji za slobodu koju uživamo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara