Bandić izrazio sućut obitelji Branka Lustiga

Bandić izrazio sućut obitelji Branka Lustiga
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

JUTROS je u Zagrebu umro Branko Lustig, istaknuti filmski producent i dobitnik dvaju Oscara. Imao je 87 godina.

Oscare je dobio za kultne filmove "Schindlerova lista" Stevena Spielberga (1993.) i "Gladijator" Ridleya Scotta (2000.), za koje je nagrađen i Zlatnim globusima.

Počasni građanin Zagreba

Lustig je ove godine proglašen počasnim građaninom Zagreba za izniman doprinos promicanju vrijednosti demokratskog društva, filmske umjetnosti i kulture razumijevanja među različitima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poslao je brzojav sućuti obitelji Lustig.

"S velikom tugom sam primio vijest o smrti velikana koji je prije svega bio velik čovjek - čovjeka iznimna znanja, iskustva i nevjerojatne biografije.

Koračajući zagrebačkim ulicama, s njim je, ruku pod ruku, hodala dobrota. Otišao je bard hrvatske i zagrebačke kulturne scene, moj veliki prijatelj, čovjek iza kojega ostaju velika djela i neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali čast poznavati ga, razgovarati s njim, osjetiti dubinu ljudskosti kojom je zračio i kojom je osvajao.

Otišao je naš počasni građanin Zagreba, promicatelj demokratskih vrijednosti, tolerancije i razumijevanja među različitima.

U ovome trenutku osjećam obvezu naglasiti da sve na čemu smo zajednički radili, da sve ono što je započeo i što mu je mnogo značilo - ide dalje. I Dani židovskog filma i Muzej tolerancije i Spomenik žrtvama Holokausta. S neizmjernim osjećajem praznine u duši upućujem vam izraze najiskrenije sućuti", stoji u Bandićevu brzojavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara