Bandić: Odgovorni za propust kod Domovinskog mosta snosit će posljedice

Bandić: Odgovorni za propust kod Domovinskog mosta snosit će posljedice

PRVI čovjek Grada Zagreba, Milan Bandić, u srijedu se ispričao Zagrepčanima što je došlo do zastoja u radovima na priključenja Radničke ceste na Domovinski most, najavivši pri tom kako će "netko odgovarati za propust kod Domovinskog mosta".

Prije gotovo godinu dana Bandić je presijecanjem vrpce označio završetak grubih građevinskih radova na Domovinskom mostu, najavivši kako će "najveći most u Zagrebu i Hrvatskoj" biti završen do kraja 2006. godine.

Bandić je tada kazao kako je "izgradnja nešto produljena", no da "nisu željeli žuriti na ušrtb kvalitete radova". Zbog neusklađenosti starog i novog projekta u koji je uključena modernizacija Radničke ceste, spojna je cesta na nekim mjestima niža i do 1,20 metra od razine mosta, a Bandić je kazao kako se nada da će do kraja ožujka biti popravljeno ono što je "zabrljano" u duljini od 220 metara do Domovinskog mosta, gdje se "napravila depresija od 1,20 metara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić za to djelomice krivi, kako je u srijedu izjavio na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Gradskog poglavarstva, Zagrebačke otpadne vode ZOV), Ured za graditeljstvo te "kolege iz prometa". Zagrebački je gradonačelnik također najavio da će "posljedice snositi oni koji to nisu iskoordinirali te da će se nastojati minimalizirati nastalu štetu". Novčana će naknada za štetu, kaže Bandić, biti podjeljena između ZOV-a i Grada, jer je pogreška napravljena s obje strane.

Bandić je također rekao kako se nada da će se do kraja ožujka dovršiti rotor na mjestu buduće denivelacije Radničke ceste, Petruševca i Žitnjaka.

B.S.
Foto:D.P.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara