Bandić podržao Čovića: Lider kakvog trebaju i Hrvati i BiH

Bandić podržao Čovića: Lider kakvog trebaju i Hrvati i BiH
Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić danas je u Mostaru izrazio potporu aktualnom hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću u ponovnoj kandidaturi za ovu dužnost na predstojećim općim izborima u listopadu u BiH.

"Lider poput Čovića je potreban ne samo hrvatskom narodu nego i Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu", rekao je Bandić nakon susreta s Čovićem.

"Dragan Čović je taj pečat zajedništva"

Pozvao je Hrvate da se ujedine na predstojećim izborima kako bi ostvarili svoje interese u BiH.
"Uvjet da bi bili zajedno u Bosni i Hercegovini je da Hrvati budu zajedno, a Dragan Čović je taj pečat zajedništva", dodao je zagrebački gradonačelnik.

Ranije su potporu Čoviću za ponovni izbor za člana predsjedništva dali i hrvatski glumci Ivo Gregurević, Ivan Herceg i Slaven Knezović.

Dragan Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH, kandidat je ove stranke na predstojećim izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a protukandidati su mu Dijana Zelenika iz HDZ-a 1990., probošnjački političar hrvatskih korijena Željko Komšić, koji je i čelnik Demokratske fronte, Boriša Falatar kao predstavnik Naše stranke te Jerko Ivanković Lijanović iz Narodne stranke Radom za boljitak. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara