Bandićeva pročelnica otkrila kad će poskupjeti odvoz smeća u Zagrebu

Bandićeva pročelnica otkrila kad će poskupjeti odvoz smeća u Zagrebu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BANDIĆEVA pročelnica za gospodarstvo i okoliš Mirka Jozić u programu N1 govorila je o najavljenim poskupljenjima u Zagrebu. 

Kazala je kako nove cijene komunalnih usluga u Zagrebu, objavljene u jednim dnevnim novinama, ne želi komentirati "jer je riječ o radnom materijalu o kojem se ne treba raspravljati". Podsjetimo, prema tom cjeniku, građani Zagreba odvoz smeća mogli bi plaćati i dvostruko više nego dosad.

Bandićeva pročelnica novom cjeniku: "To je radni materijal"

No na pitanje hoće li cijene biti manje od onih koje su objavljene nije htjela egzaktno odgovoriti. 

"To je teško govoriti. To je radni materijal na kojemu radimo već godinu dana i koji se vrti po našim uredima. To nije konačan materijal. Teško je reći hoće li biti manje ili više. Trudimo se postaviti sustav i cijene tako da, iako mora doći do porasta cijena... Ne možemo govoriti o radnom materijalu koji je izašao u nekom Jutarnjem listu koji je nesavjesni službenik dao nesavjesnom novinaru i on ga objavio. Možemo pričati o sustavu koji treba uspostaviti. Mi smo cijene zadnjih nekoliko godina smanjivali. Ako se baziramo na te dvaput snižene cijene, možemo reći da nešto raste sto posto", rekla je Jozić.

Na pitanje jesu li to bila predizborna smanjenja odgovorila je protupitanjem je li i 2015. bila predizborna. Kazala je da "ako ćemo gledati Bandića, on je uvijek u kampanji, i to se može potvrditi njegovim rasporedom". 

Otkrila kada stiže poskupljenje

Otkrila je kada građane očekuje poskupljenje komunalnih usluga. 

"Trebali bi to napraviti od 1. 11. ove godine, ali građane bismo trebali informirati o tome ranije. Novi sustav ne možemo preko noći uvesti", kazala je pročelnica. 

Objasnila je kako bi taj novi sustav trebao izgledati.

Odlučivat će predstavnici stanara 

"Za višestambene zgrade smo izračunali da po korisniku treba 40 litara tjedno i takve spremnike ćemo osigurati. Minimum je 40 litara, a vlasnici kuća mogu tražiti veće. Nema vaganja. Izabrali smo volumen spremnika jer je taj sustav jeftiniji. Sve drugo da smo birali, to bi morali platiti korisnici", rekla je Jozić.

Dodala je da će predstavnicima stanara biti ponuđen model po kojemu će se obračunavati cijena. Ako se ne dogovore, onda će Grad ponuditi model, kazala je te još jednom ponovila da je novi cjenik realno očekivati od 1. studenog te da su to trebali napraviti i ranije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara