Begović s predstavnicima nezadovoljnih radnika "Croatia Busa"

PREDSTOJNIK Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović razgovarao je danas sa sindikalnim predstavnicima nezadovoljnih radnika "Croatia Busa", priopćeno je iz Ureda za socijalno partnerstvo.

Sindikalci su izrazili nezadovoljstvo sporošću Trgovačkog suda u Zagrebu koji niti nakon tri mjeseca nije donio nikakvu odluku o zahtjevu za uvođenjem privremene mjere.

Također su nezadovoljni ponašanjem policije prilikom deložiranja prosvjednika iz kruga "Croatia Busa" u noći sa 16. na 17. ožujka.

Begović je ponovio da dokazi koje su izložili radnici nedvojbeno ukazuju na nepravilnosti u pretvorbi i privatizaciji te poslovanju tvrtke.

Založio se za poštivanje pravne države, utvrđivanje svih relevantnih činjenica te dosljedno sankcioniranje prekršaja i kriminalnih radnji.

Obje strane su se složile da je rad Državnog odvjetništva u posljednje vrijeme vrlo intenzivan te značajno doprinosi razrješenju situacije, no slučaj je zapeo na sudovima.

Begović se obvezao kontaktirati predsjednicu Trgovačkog suda u Zagrebu Nevenku Marković te ukazati na potrebu hitnog donošenja odluke na temelju neprijepornih činjenica.

Također, od Ministarstva unutarnjih poslova zatražit će pisanu informaciju o načinu deložacije prosvjednika i sindikalnih predstavnika iz kruga "Croatia Busa".

Novi sastanak zakazan je za idući utorak, 25. ožujka, najavljeno je u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara