Benkovac: Proslavljen Dan grada; Gotovina proglašen počasnim građaninom

NA SVEČANOJ sjednici Gradskog vijeća danas su dodijeljena priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i ustanovama, a general Ante Gotovina proglašen je počasnim građaninom Benkovca "zbog zasluga u oslobađanju benkovačkog kraja od višegodišnje srpske okupacije u Oluji", a u Benkovcu je proslavljen Dana Grada i blagdan sv. Ante.

Povelja počasnog građanina bit će naknadno uručena članovima obitelji umirovljenog generala, haškog optuženika Ante Gotovine.

Nagradu za životno djelo dobio je književnik Emil Kazimir Žeravica, a nagrađena su i dvojica poljoprivrednika s benkovačkog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Župan Šime Prtenjača čestitao je domaćinima Dan Grada i rekao da se benkovački kraj u nekim ministarstvima diskriminira zbog stranačke pripadnosti gradske vlasti( 11 od 17 vijećnika u Gradskom vijeću su iz HDZ-a).

U izvješću o radu u prošloj godini gradonačelnik Branko Kutija podsjetio je da je prihvaćen gradski prostorni plan, da je u cijelosti asfaltirano više naselja, da grad pomaže poljoprivrednicima sufinanciranjem sadnog materijala te da svake godine redovito dodjeljuje stipendije učenicima i studentima.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara