Blanka Tuđen-Mazuth prerezala vene

STEČAJNA upraviteljica Dalmacija Iskre prerezala je vene u pokušaju samoubojstva nedugo nakon što je puštena da se brani sa slobode od optužbi USKOK-a zbog navodnog traženja mita od 300,000 eura za prodaju tvornice Dalmacija Iskre.

Pokušaj samoubojstva dogodio se, prema izvorima "Jutarnjeg", prošlog tjedna u prostorijama njezinog odvjetničkog ureda u Zagrebu. Prema istim informacijama, Tuđen-Mazuth prerezala je vene, ali je na vrijeme prebačena u bolnicu Sestara milosrdnica, gdje su je liječnici uspjeli spasiti život.

Podsjetimo, Blanka Tuđen-Mazuth uhićena je potkraj studenog 2003. zajedno s Nenom Banićem i Milanom Buljanom, a do uhićenja je došlo nakon što je USKOK neko vrijeme pratio i snimao njihove telefonske razgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je za mutne poslove oko Dalmacija Iskre saznao preko splitskog poduzetnika i savjetnika predsjednika Mesića za inozemna ulaganja, Branka Roglića, koji je USKOK-u prijavio kako su te osobe od njega zatražile 300,000 eura ako baš on želi postati novi vlasnik tvornice Dalmacija Iskre.

Nakon što je prijavio slučaj, Roglić je u suradnji s USKOK-om snimao razgovore na kojima su mu osumnjičeni objašnjavali mehanizam kojim će mu se tvornica prodati uz "proviziju" od 300,000 eura.

USKOK je prije Božića tražio proširenje istrage protiv Tuđen-Mazuth zbog sumnje da je jednoj tvrtki platila 463,000 kuna za posao na rušenju tvornice Dalmacija Dugi Rat ("Jutarnji" dodaje kako ta tvrtka nije imala reference za takav posao), iako je od toga čak 296,000 kuna završilo na računu tvrtke koja je u vlasništvu njezinog sina i supruga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara