Tuđen Mazuth zbog aritmije srca u zatvorskoj bolnici u Zagrebu

BIVŠA stečajna upraviteljica "DalmacijeDugi Rat" Blanka Tuđen Mazuth, osumnjičena za primanje mita, zbog problema sa srcem, odnosno aritmije, i psihičkih smetnji jučer iz splitskog Okružnog zatvora premještena u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, potvrdio je danas istražni sudac Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan.

"To je uobičajeni postupak ako za liječenje nema uvjeta u zatvoru u kojemu je osoba, koja se žali na zdravstvene probleme, smještena", kazao je sudac Prvan.

Blanka Tuđen Mazuth za kazneno djelo primanja mita osumnjičena je sa svojim pomoćnikom Nenom Banićem i revizorom Milanom Buljanom, koji su u pritvoru od 28. studenoga, te sa sucem Trgovačkog suda u Splitu Damirom Čudinom, za kojega je USKOK Državnom sudbenom vijeću podnio zahtjev za skidanjem imuniteta. O tome bi DSV trebao odlučivati idućega tjedna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su 29. studenoga USKOK i MUP izvijestili, podizanje kaznene prijave rezultat je višemjesečne zajedničke akcije.

Po prijavi, navedena je četvorka od početka kolovoza do 26. studenoga dogovorila da bez javnog natječaja, neposrednom pogodbom, prodaje dio ili cijelu tvrtku u stečaju uz uvjet da im se na ruke isplati mito od 300 tisuća eura. Time je utvrđena vidljiva namjera osumnjičenika da doista uzmu novac kako bi pogodovali u prodaji nekretnina.

Istražni sudac Mlađan Prvan privedenima je 30. studenoga, nakon 48-satnog zadržavanja, odredio jednomjesečni pritvor. Tijekom prvog ispitivanja negirali su počinjenje navedenog kaznenog djela.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara