Canjuga, Pašalić, Tuđman, Kovačević, Tomac i Bebić nisu bili ni blizu

DOJUČERAŠNJE parlamentarne stranke HB, HIP, HKDU i HND u izbornoj se utrci nisu uspjele ni približiti izbornom pragu od pet posto niti u jednoj izbornoj jedinici, a to nije uspjelo ni bivšem SDPovu zastupniku Zdravku Tomcu, koji je na izbore išao s neovisnom listom.

Izborna koalicija HB-a i HIP-a, koji su u prošlom sazivu Sabora zajedno imali devet zastupnika (bivših HDZ-ovaca) na izbore je izišla u jedanaest izbornih jedinica i u prosjeku u 10 izbornih jedinica osvojila 1,28 posto glasova. Najviše glasova osvojili su u 10. izbornoj jedinici, 2,40 posto, a najmanje u 3. - 0,44 posto.

HKDU, iz kojega je u prošlom sazivu Sabora sjedio Anto Kovačević, na izbore je izašao u koaliciji s HČSP-om, koja je na državnoj razini osvojila u prosjeku 0,90 posto glasova, najviše (2,40 posto) u 10. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ni HND-ovac Zlatko Canjuga na izborima se nije približio saborskoj stolici, na kojoj je sjedio u prošlom mandatu koji je dobio od HDZ-a, jer je najbolji uspjeh polučio u 1. izbornoj jedinici, u kojoj je njegov izborni slogan "Tiha snaga" uspio mobilizirati tek 732 birača.

Nakon razlaza s SDP-om Zdravko Tomac je na izborima nosio neovisnu listu Foruma Hrvatske sloge. Kandidirao se u 1., gdje je osvojio 2,12, te u 3. izbornoj jedinici u kojoj je osvojio 0,58 posto glasova.

Alijansa za pravnu državu nositelja lista Zdravka Radmana na izbore je izišla u sedam izbornih jedinica, a osvojila je prosječno 0,25 posto glasova.

Vladimir Bebić bio je nositelj lista Trećeg hrvatskog bloka u deset izbornih jedinica, a najviše je osvojio u 8., - 2,05 posto ili 4.787 glasova. U ostalima nije osvojio više od jedan posto, a najmanje u 1. izbornoj jedinici - 0,31 posto glasova birača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara