Čehok o izborima u Osječko-baranjskoj županiji

VRŠITELJ dužnosti predsjednika HSLS-a Ivan Čehok izjavio je danas u Osijeku kako vjeruje da će građani Osječkobaranjske županije na prijevremenim izborima za Županijsku skupštinu 18. siječnja izabrati vlast koja će tu županiju ponovno uključiti u sve dominantne tijekove hrvatskog društva i omogućiti dobro funkcioniranje Županije do općih lokalnih izbora iduće godine.

Govoreći na predstavljanju stranačke liste, Čehok je rekao da se HSLS oduvijek zauzimao za regionalnu autonomiju, ne u teritorijalnom smislu, već u nastojanju da svaka regija i županija prepozna te autonomno odredi ciljeve i načine svoga razvoja.

"Ove izbore ne treba opterećivati nacionalnim temema, već prije svega artikulirati i što bolje zaštititi interese građana", rekao je Čehok. Ocijenio je da bivša županijska koalicijska vlast, na čelu sa SDP-om nije mogla odgovoriti na bitna pitanja, već se "iscrpljivala u unutarkoalicijskim obračunima i kadroviranju, što je i dovelo do prijevremenih izbora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nositelj HSLS-ove liste Vlado Belaj rekao je da je stranka ponudila nekoliko konkretnih projekata, poput besplatnog prijevoza svih učenika od mjesta stanovanja do mjesta školovanja, bržeg razminiranja te izrade studije navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Dodao je da se stranka još nije odredila o mogućim poslijeizbornim koalicijama, ali da su, u slučaju programske usklađenosti, moguće koalicije sa strankama centra, desnog centra i šire, ali ne sa SDP-om, LS-om i Librom koja je, drži Belaj, "dio SDP-a, s kojim je predizborno koalirala".

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara