Choovi cimeri tvrde da ubojica za njih "kao da nije postojao"

AMERIČKA TV-kuća ABC danas u emisiji "Good Morning America" objavljuje ekskluzivni intervju s dva studenta koji su na Sveučilištu Virginia Tech dijelili sobu s Cho Seung-huijem, počiniteljem prekjučerašnjeg masakra.

Joseph Aust i Karan Grewal, koji su s njim proveli posljednjih godinu dana u domu "Harper Hall" tvrde da za njih "kao da nije postojao", odnosno da se "uvijek držao sam za sebe".

"Na početku sam s njim pokušavao normalno razgovarati", tvrdi Aust. Međutim, 23-godišnji student iz Južne Koreje bi na njegova pitanja odgovarao s jednosložnim riječima odnosno "nikada ga nije gledao u oči".

Aust i Grewal su stoga zaključili da je riječ o usamljeniku, odnosno "čudaku" s kojim je bolje nemati posla.

S druge strane, navode da je njegovo "čudno" ponašanje u posljednje vrijeme postajalo još čudnije, s obzirom da je imao običaj lijegati u 14 sati te ostajati u krevetu do 5 sati ujutro.

CNN je, pak, dobio izjave od dvojice "cimera" s prethodne godine koji tvrde da je Cho u to doba počeo seksualno uznemiravati tri kolegice, a da je jedna od njih bila tako uplašena da je pozvala policiju.

Cho je u isto vrijeme imao i prijateljicu-supermodel koju je zvao "Jelly", a koja je, kako tvrde "cimeri", bila ništa drugo do proizvod njegove mašte.

 S druge strane, Cho je utjehu pronalazio u glazbi, pa je sve slobodno vrijeme provodio za kompjuterom downloadirajući pjesme s Interneta. Po onome što su našli istražitelji najveći dojam na njega je ostavila pjesma "Shine" grupe "Collective Soul", s obzirom da je njene riječi flomasterom nažrvljao na zidovima sobe.

 Većina stručnjaka koje su konzultirali američki mediji navode da se u mladiću duže vrijeme akumulirala agresija. Kao dokaz se navode drame koje je napisao i u kojima protagonisti ili čine ili planiraju neopisivo nasilje prema svojim bližnjima.

"Sumnjam da smo mogli učiniti išta da ga skrenemo s tog puta", tvrdi Grewal. "Postoji točka nakon koje nema smisla pokušati se približiti nekome. Da sam inzistirao na nekakvom prijateljstvu, samo bih ga isprovocirao i učinio agresivnijim."

Za Treya Perkinsa, studenta koji je svjedočio masakru, Cho je ništa drugo do čudovište. "Kako drukčije nazvati nekog tko ubije 30 ljudi bez trunke emocija na licu?" upitao se Perkins.

D.A.Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara