CIA-ini zatvori u Europi zatvoreni u studenome

SJEDINJENE DRŽAVE držale su uhićene gerilce al-Qaide u CIA-inim zatvorima po istočnoj Europi sve do studenoga ove godine kada su te ustanove zatvorene zbog medijske buke koja se digla oko njihova postojanja, prenijela je američka televizija ABC u ponedjeljak riječi jednoga sadašnjeg i jednog bivšeg agenta CIA-e.

Jedanaestorica al-Qaidinih zatvorenika koji su bili u istočnoj Europi premještena su "na CIA-ina mjesta negdje u sjevernoj Africi", objavio je ABC.

Sjedinjene Američke Države pobrinule su se da svi budu odvedeni iz Europe prije posjeta državne tajnice Condoleezze Rice koja je u Europu stigla u ponedjeljak, javlja ABC.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

CIA zasad nije htjela komentirati vijest ABC-a, javlja Reuters.

Prema podacima ABC-a, osmorica vodećih boraca al-Qaide i još trojica drugih bila su u jednome trenutku pritvorena u jednoj bivšoj sovjetskoj zračnoj bazi u istočnoj Europi, a onda su ih premjestili u drugu zemlju u toj regiji.

Američka organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch objavila je da su najvjerojatnije lokacije tih zatvora u Poljskoj i Rumunjskoj, ali obje zemlje to poriču.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara