Danas se u Vojniću bira novo Općinsko vijeće

U Vojniću su jutros otvaranjem sedam biračkih mjesta počeli izvanredni izbori za Općinsko vijeće. L

Na popisima je 6400 birača.

Za 13 vijećničkih mjesta natječu se 104 kandidata s osam kandidacijskih lista, od kojih je šest samostalnih, a dvije su koalicijske.

S koalicijskim listama na izbore idu Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska socijalno liberalna stranka (lista HDZ-HSLS), te Srpska narodna stranka i Socijalistička radnička partija (lista SNS-SRP). Sa samostalnim listama idu Hrvatska narodna stranka (HNS), Hrvatska seljačka stranka (HSS), Hrvatska stranka prava (HSP), Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDAH) i Socijaldemokratska partija (SDP).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojnićko Općinsko vijeće Vlada je raspustila 14. siječnja zato što se nije sastalo više od 90 dana, nije donesen proračun ni odluka o privremenom financiranju.

Na lokalnim izborima u svibnju 2001. godine nijedna stranka u Vojniću nije osvojila natpolovičnu većinu od 13 mjesta, pa je SDP (pet mandata) koalirao sa SDSS-om (dva mandata); HDZ je imao petero vijećnika, a SNS jednog. Uskoro su neki vijećnici napustili svoje stranke i nastavili mandat kao neovisni, pa je u trenutku raspuštanja vojnićkoga Općinskog vijeća HDZ imao petero vijećnika, nezavisnih je bilo petero, dvoje je bilo iz SDP-a i jedan iz SNS-a. Budući da vijećnici nisu surađivali, od 2. kolovoza 2002. nije održana nijedna sjednica.

(Hina) vh jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara