DC će predložiti smanjenje PDV-a u turizmu i za tisak

Demokratski centar (DC) predložit će smanjenje PDVa u turizmu i na dnevni tisak, a za informatičku opremu nultu stopu, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt.

Napomenula je da će o svojim prijedlozima, kako bi bili što kvalitetniji, razgovarati s koalicijskim partnerima.

Smanjenje PDV-a turizmu trebalo bi povećati njegovu konkurentnost, smanjenje PDV-a na tisak pridonijeti boljoj informiranosti građana, a nulta stopa PDV-a na informatičku opremu većoj informatičkoj pismenosti.

Predsjednica DC-a najavila je da će stranka jačati svoju poziciju u političkom centru, te da će, bar što se nje tiče, uvijek ići samostalno na izbore i time "pokazati svoju punu vrijednost".

"Želimo biti politička opcija koja će poboljšati život hrvatskim građanima i pridonijeti stvaranju uljuđene političke scene", navela je predsjednica DC-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik DC-a Đurica Mišin najavio je da će ta stranka podržati smanjenje PDV-a, a vladinu odluku o odgodi primjene za godinu dana smatra mudrom kako bi se ona što bolje pripremila. Svrha je te odluka poboljšati socijalno stanje pučanstva, no, smatra Mišin, trebalo bi reformirati čitav sustav.

Kazao je kako bi trebalo mijenjati dosadašnju ekonomsku politiku koja nije dala rezultate, smanjiti javnu potrošnju i porezna opterećenja da bi se povećala konkurentnost i izvoz na tržište Europske unije.

U vezi s izgradnjom autocesta Mišin smatra da je treba nastaviti, no po novom, koncesijskom modelu, jer daljnje zaduživanje ne bi bilo dobro. Mišin također drži da je potrebno mijenjati model privatizacije jer postojeći nije dobar. Po njegovim riječima prodaju poduzeća trebalo bi uvjetovati novim investicijskim ciklusom i socijalnim programom za zbrinjavanje viška radnika.

(Hina) dm dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara