DC zbog KIM-a traži hitnu smjenu ministra Vukelića

DC zbog KIM-a traži hitnu smjenu ministra Vukelića

IZ SREDIŠNJICE Demokratskog centra u Zagrebu premijeru Sanaderu u subotu je upućen javni zahtjev za hitnim smjenjivanjem s dužnosti ministra gospodarstva Branka Vukelića.

Izravan povod podnošenju zahtjeva jest najnovija afera "karlovačka mljekara" u kojoj su utvrđene nepravilnosti oko prodaje Karlovačke industrije mlijeka (KIM) tvrtki Chemoderm poduzetnik Ivana Šimića.

DC odlučno zahtijeva od premijera Sanadera da hitno smijeni ministra Vukelića, te da to učini "bez ikakvog odlaganja i novih, nažalost uobičajenih, mutnih, poznatih zakulisnih ali i otkrivenih političkih igara".

U DC-u navode kako njihov zahtjev ima svoju težinu i podlogu te obrazlažu kako je slučaj KIM "već četvrta muljaža u nizu ministra Vukelića".

" Ovu, zadnju (valjda i uistinu napokon zadnju), Branko Vukelić je izveo na istovjetan način iz pljačke desetljeća, još 1990-ih besramnih godina tobožnje privatizacije. Dogovorio je sa županijskim vijećnikom Ivanom Šimićem (stranka, zna se!) tobožnju privatizaciju (čitaj pljačku) Karlovačke industrije mlijeka KIM." - navodi se u priopćenju DC-a.

U stranci tvrde kako se Vukelić izravno zalagao za prodaju KIM-a Chemodrmu te kako je ministar prodaju dogovorio sa Šimićem u poznatoj gostionici "Kristina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DC također traži političku odgovornost potpredsjednika Vlade Polančeca koji je trenutno na čelu Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju koji je i odobrio prodaju KIM-a.

" Time je predsjednik Fonda Damir Polančec sam sebi stavio za vrat golemu političku odgovornost, zajedno sa svim članovima Upravnog odbora, predstavnicima Vlade. Time su narušili interes toga kraja, svih tih ljudi, gospodarstva u cjelini a i javnog morala." - napominje DC.

Stranka smatra kako zbog svega toga Sanader mora smijeniti Vukelića i to sve "dok i sam ne bude primoran staviti na raspolaganje svoje premijersko mjesto".

"Dosta vas je bilo, ministre Vukeliću!" - poručuje DC u današnjem vrlo oštrom priopćenju.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara