Sanader: Ne dolazi u obzir prodaja KIM-a Chemodermu pod tim uvjetima

Sanader: Ne dolazi u obzir prodaja KIM-a Chemodermu pod tim uvjetima

PREMIJER Sanader komentirao je danas prodaju KIM-a Chemodermu, koja je podigla veliku buku u Hrvatskoj.

KIM je prodan Chemodermu koji ima dva zaposlena i , navodno, dobit od 5000 eura godišnje, a vlasnik tvrtke je dugoreški političar i gradski vijećnik Duga Rese Ivan Šimić koji je planirao dionice KIM-a založiti kod banke.

> Nova afera HDZ-ovaca u Hrvatskom fondu za privatizaciju?

> Državno odvjetništvo istražuje prodaju KIM-a

> DC i SDP traže poništenje prodaje KIM-a

I Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zatražilo je provjeru postupka prodaje Karlovačke industrije mlijeka (KIM) tvrtki Chemoderm

"Ja ću tek dobiti izvješće o cijelom slučaju. Ali mogu reći da ne dolazi u obzir da se jamči s dionicama KIM-a. To ne dolazi u obzir. To je praksa 90-tih koju smo odbacili. Ili će taj koji je dobio KIM donijeti bankovnu garanciju ili nema ništa od posla." - rekao je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam da se Državno odvjetništvo bavi tom prodajom, ja čekam izvješće, a DORH neka radi svoj posao." - govori premijer te dodaje kako će nova privatizacija KIM-a sigurno biti uspješnija jer se neće jamčiti dionicama KIM nego će se morati donijeti bankovna garancija.

Na ponovni upit novinarke o odluci Upravnog odbora HFP-a koji je KIM prodao Chemodermu, Sanader odgovara: "Chemoderm nema šanse kupiti KIM. Ako je dao jamstva dionica KIM-a onda nema šanse. Mora donijeti bankovno jamstvo!".

Dosad nitko nije komentirao eventualnu odgovornost HDZ-ovih ministara koji sjede u Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju.

A.H.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara