Đakić o snimljenoj psovci Grmoji: To nije psovka

Đakić o snimljenoj psovci Grmoji: To nije psovka
Screenshot: N1

JUČER JE objavljena nova snimka iz sabora u kojoj se vidi da se u prekjučerašnji sukob premijera Andreja Plenkovića i Mostovog Nikole Grmoje uključio i Josip Đakić.

On je u dva navrata Grmoji rekao: "Odjebi."

"Ajde odjebi tamo, imaš svoju družbu. Odjebi", govorio je Đakić, a onda je netko od HDZ-ovaca Grmoji još doviknuo da je klošar, prenio je N1 koji je objavio snimku.

Danas je Đakić stao pred novinare u saboru i komentirao svoju reakciju prema Grmoji.

Đakić kaže da ih Grmoja terorizira

"Grmoja stalno i učestalo provocira zastupnike i mislim da je trebalo adekvatno odgovoriti. Ako nije bilo primjereno, bilo je efikasno. Ja sam došao poslije pauze iz kancelarije, da vidim što se događa. Samo sam mu rekao 'daj odi', nije htio poslušati, vidjeli ste što je bilo poslije. Izletjelo mi je", kazao je Đakić, a na pitanje planira li se ispričati, kaže: "Njemu ne. Rekao sam mu i danas 'oprosti, makni se od mene. Stalno teroriziraš klub HDZ-a, nemamo što razgoovarati'".

Đakić je rekao da on u saboru stvarno želi biti normalan i uljudan, da nije napravio niti jedan incident, ali "ovo što se događa s Mostom otkad nisu u koaliciji je terorizam koji rade nad svima, osobito nad zastupnicima HDZ-a". Rekao je i da oni to ne mogu tolerirati. 

Đakić: Odjebi nije psovka

Novinari su Đakića podsjetili da su jučer HDZ-ovci na press konferenciji navodili da ih mostovci vrijeđaju, a snimka je pokazala da je i on njih vrijeđao. 

"To je nepristojna riječ, nije to psovka. Ako ćemo analizirati, i vi u žargonu puno puta svašta kažete. Nemojmo se hvatati za dlaku, to nije potrebno. Normalni smo ljudi u normalnom svijetu, čujem ja i od vas svakakvih riječi. Kontrolirat ću se da ne budem takav, ali ne znam koja druga riječ bi pomogla", odgovorio je Đakić novinarima.

Oni su ga pitali očekuje li sankcije od šefa kluba.

Đakić novinarima: Ma daj, molim te. Vi me zajedno s Grmojom provocirate

"Ma daj, molim te. Nemojte me više zvati da dajem takve izjave, vi me zajedno s Grmojom provocirate", uzrujao se Đakić na novinare. 

Psovku "odjebi" u saboru on smatra banalnom riječi. 

"O čemu govorimo? O jednoj banalnoj riječi koja je zapravo smirila gospodina Grmoju i on je otišao. Iako nije ugodna ni lijepa, ali je bila efikasna. Poslije je dolazio da bi išli na kavu, razgovarali. Rekao sam mu: 'Ne dolazi u obzir, ti si svoje rekao.' Izvrijeđao nas je i omalovažavao", rekao je Đakić. 

Je li Grmoja klošar? Đakić: Ovakvim ponašanjem da

Novinari su ga pitali znači li to što govori da je onda Grmoja klošar, kao što ga je nazvao jedan zastupnik HDZ-a.

"Ovakvim ponašanjem zapravo i da", kazao je Đakić.

Josip Đakić nije htio komentirati slučaj svog sina Ivana Đakića. 

Video: Đakić Grmoji rekao: "Odjebi"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara