Đapić: Nedostajat će mi Račan, ali vjerujem da će nam se priključiti pred kraj kampanje

ANTO ĐAPIĆ, predsjednik HSP-a, rekao je da će mu Ivica Račan nedostajati u predizbornoj kampanji kao suparnik, ali da vjeruje da će prizdraviti i "pridružiti se utrci" pred kraj.

"Ne vjerujem da se odrekao politike, nego je teško funkcionirati na vrhu stranke u predizbornoj godini, i mislim da je vrlo odgovorno od njega što je odstupio i pustio svojoj stranci da se bori u predizbornoj godini", rekao je Đapić, napominjući da mu je žao što je ostavka morala doći zbog bolesti.

"Želim mu da dobije puno važniju bitku, a to je bitka za život, i sve najbolje. Nedostajat će mi kao kolega zastupnik, i  iako smo bili suparnici, pronalazili smo dodirne točke. Svakako će mi nedostajat u kampanji, ali nadam se da će nam se pridružiti pri kraju", kaže predsjednik HSP.

O važnosti Račana za SDP, Đapić kaže da je Račan bio polovica stranke, no da vjeruje da su spremni na ovakav razvoj događanja.

"Mislim da je nekorektno u ovom trenutku kalkulirati što će biti. Ali  to je velika stranka, vjerujem da su spremni i da će vrlo brzo i efikasno na jednom od svojih konvencija odabrati ljude koji će ga naslijediti", rekao je Đapić.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara