DORH: Hanžeković je lagao kod Stankovića

DORH: Hanžeković je lagao kod Stankovića

Screenshot: HRT

DRŽAVNO odvjetništvo Republike Hrvatske osvrnulo se na teške optužbe koje je na njihov račun u jučerašnjoj emisiji Nedjeljom u 2 iznio Marijan Hanžeković. Iz DORH-a kažu da Hanžeković laže i obmanjuje javnost te krši odvjetničku etiku.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje kao neistinite i tendenciozne tvrdnje odvjetnika Marijana Hanžekovića, izrečene u emisiji Nedjeljom u dva, o političkom progonu okrivljenog gradonačelnika Zagreba i imenovanju Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s ciljem progona okrivljenika bez dokaza. (7. 11. 2016.)

Takvim iznošenjem neistinitih i zlonamjernih tvrdnji o Glavnom državnom odvjetniku, kao i o državnoodvjetničkoj organizaciji u cjelini, bez ikakvih argumenata, odvjetnik Marijan Hanžeković obmanjuje gledatelje navedene emisije, ali i cjelokupnu javnost, s obzirom da su iste prenesene i u drugim sredstvima javnog priopćavanja.

Smatramo kako ovakav istup odstupa od zahtjeva profesionalne i opće kulture te predstavlja kršenje odredbi Kodeksa odvjetničke etike", stoji u priopćenju DORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara