Erdogan: Bojkotirat ćemo američke elektroničke proizvode, proizvodit ćemo bolje

Erdogan: Bojkotirat ćemo američke elektroničke proizvode, proizvodit ćemo bolje
Foto: EPA

TURSKA će bojkotirati američke elektroničke proizvode, upozorio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas, uslijed zaoštravanja trgovinskih i diplomatskih odnosa Washingtona i Ankare.

"Mi ćemo proizvoditi još bolje i kvalitetnije proizvode kakve sada uvozimo, i počet ćemo ih izvoziti. Bojkotirat ćemo američke elektroničke proizvode'', rekao je Erdogan na poslovnom skupu u Ankari.

''Ako imaju iPhone, mi imamo Samsung'', dodao je Erdogan.

''Mi imamo Veneru i Vestel u našoj zemlji'', rekao je Erdogan pritom misleći na tursku kompaniju Vestel Elektronik i njihov pametni telefon.

Tenzije između Turske i SAD-a porasle su nakon zatvaranja američkog pastora Andrewa Brunsona, kojemu se sudi za špijunažu i terorizam. Američki predsjednik Donald Trump odlučio je potom udvostručiti carinske namete na turski čelik i aluminij, ubrzavši tako pad turske valute.

Kriza je pogodila tursku liru, obveznice i burzu dionica. Valuta je izgubila gotovo 50 posto svoje vrijednosti od početka godine.

Erdogan je ostao prkosan i za krizu optužuje ''ekonomske teroriste'', ''ekonomski rat'' i ''nasilnike u globalnom sustavu'', te najavljuje nove saveze s Rusijom i Kinom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara