Financijska kriza ponovo će zahvatiti Europu: "Virimo nad ponorom"

Financijska kriza ponovo će zahvatiti Europu: "Virimo nad ponorom"

Foto:  Ilustracija

JUČER je CNN u svojoj rubrici CNNMoney objavio kako se čini da će Europu ponovno zahvatiti financijska kriza. Ovakve najave dolaze zbog velikih problema u kojima su Grčka, Portugal i Irska koje se bore s velikim dugovima i s poražavajućim i sve nižim ekonomskim rezultatima. Dioničari su u velikoj panici i napeto iščekuju rasplet događaja, javlja CNNMoney te dodaje kako se šire glasine da će do restrukturiranja grčkog duga doći već ovog vikenda iako analitičari Goldman Sachsa tvrde kako je izglednije da će se to dogoditi tek iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egzistencijalni problem za euro zonu stvara bijeg investitora iz Grčke, Portugala i Irske iako je Europska Unija proteklu godinu pokušavala spasiti te države no problem produktivnosti je ostao a bez toga nema uspjeha, navodi CNNMoney.

"Upravo sada virimo iznad ponora", komentirao je Scott Minerd, jedan od šefova zaduženih za investicije u tvrtki Guggenheim Partner koji je siguran da će euro još pasti kada investitori shvate koliko su veliki problemi u Europi. "Jednostavno nema izlaza kada počnete zbrajati sve brojke", dodaje Minerd.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara