Glavaš: Ne dolazi u obzir koalicija s HSS-om, SDP-om i LS-om

PREDSJEDNIK osječkobaranjskog HDZ-a Branimir Glavaš na današnjoj predizbornoj konferenciji za novinare istaknuo je kako za tu stranku "ne dolazi u obzir koalicija s HSS-om, SDP-om i LS-om, jer su to stranke koje su provodile pravno i političko nasilje u prošlom mandatu u Skupštini Osječkobaranjske županije".

Posebno, rekao je, ne dolazi u obzir koalicija sa županijskim HSS-om, čak "kada bi to za HDZ značilo i odlazak u oporbu".

Koalicija s Tomčićevim HSS-om, na čijem je čelu u Županiji Zvonko Ibriks koji je, ustvrdio je Glavaš, "sudjelujujući u tučnjavi prije godinu dana u jednom talijanskom skijalištu, narušio ugled RH i koji se kao direktor Našičkog ribnjaka divljački obračunava sa svojim radnicima, definitivno ne dolazi u obzir".

Ocijenio je kako bi za Tomčića nakon prošlih parlamentarnih izboria bilo moralno da je podnio ostavku i omogući konsolidiranje stranke koja je "na putu raspada".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako postoje dokazi da je Tomčićev savjetnik za gospodarstvo Damir Novotny "omastio za 400.000 kuna iz džepa radnika Valpovo nudeći staroj upravi magla-projekte, a sada se Tomčić nudi za posredovanje u rješavanju problema u toj tvrtki".

Glavaš je naglasio da odbacuje suradnju s HSS-om na županijskoj razini istaknuvši da se osječko-baranjski HDZ neće miješati u odnose HDZ-a i HSS-a na državnoj razini.

(Hina) vsik dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara