Glavni stan HSP-a sutra o smjeru u kojem će stranka ići u idućem razdoblju

GLAVNI stan HSPa na sutrašnjoj bi sjednici trebao načelno odlučiti o smjeru u kojem će stranka ići u idućem razdoblju, te kako će se prema budućoj vladi postaviti HSPovi saborski zastupnici, najavio je danas predsjednik stranke Anto Đapić.

Đapić je za Hinu najavio i izjašnjavanje Glavnog stana o prijedlogu vodstva stranke da se, u dogovoru s drugim strankama parlamentarne opozicije, predsjednik Sabora izabere iz oporbenih redova.

"Budući da HDZ ne računa s nama, želimo vidjeti postoji li mogućnost izbora oporbenog predsjednika Sabora, budući da je najavljena manjinska vlada", kazao je Đapić, pojašnjavajući da će u Saboru formalno biti više oporbenih nego vladajućih zastupnika, budući da je HSS najavio da neće ući u vladu Ive Sanadera, iako će ga podržati kao mandatara.

"Ako je Vlada manjinska, bilo bi normalno da je predsjednik parlamenta iz oporbe", smatra Đapić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni stan će sutra poraditi i na pripremi predstojećih županijskih izbora u Osječko-baranjskoj županiji, koji će, po Đapiću, pokazati koliki je odjek dobrih rezultata HSP-a na parlamentarnim izborima.

Na sutrašnjoj će sjednici stranka zauzeti i stav o Sanaderovu pozivu na konsenzus oko bitnih pitanja, a odlučit će se i o sazivanju Izbornog sabora HSP-a, koji će se, vjerojatno, održati u veljači slijedeće godine, najavio je Đapić.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara