Granični policajac sam se ranio i lažno prijavio pokušaj ubojstva

KOPRIVNIČKI granični policajac Stjepan Majnović sam se 7. ožujka ranio zbog neopreznog rukovanja pištoljem, nakon čega je, kako bi prikrio nesretni događaj, lažno prijavio da su u njega pucala dvojica muškaraca, izvijestila je danas koprivnička policija.

Tog dana oko 5,35 sati Majnović se, obnašajući s još jednim policajcem redovite zadaće kontrole državne granice s Mađarskom, radi neopreznog rukovanja, pištoljem ranio u lijevu stranu trbuha.

U namjeri da prikrije taj događaj lažno je prijavio pokušaj ubojstva čineći i sam pritom kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela, stoji u policijskom priopćenju.

Majnović je tvrdio kako su on i kolega iz automobila kraj Novog Virja uočili dvojicu muškaraca, od kojih je jedan nosio maskirnu odoru, kako gumenim čamcem s motorom prelaze Dravu prema hrvatskoj strani. Kada su prešli na obalu jedan je od njih navodno zapucao i ranio ga.

Nakon zaprimljene dojave koprivničko-križevačka policija odmah je blokirala šire mjesto događaja, a u pretragu je odmah uključen sav raspoloživi sastav koprivničko-križevačke policije, interventne jedinice susjednih policijskih uprava te helikopteri MUP-a.

Intenzivna potraga za počiniteljima i pretraga terena provedena je tijekom cijelog vremena, od dojave događaja sve do danas poslijepodne.

Poduzetim izvidima i kriminalističkom obradom nad tim policajcem te provedenim vještačenjem Centra za kriminalistička vještačenja u Zagrebu, nedvojbeno je utvrđeno da je dojava policijskih službenika o počinjenju kaznenog djela - pokušaja ubojstva, bila lažna.

S obzirom na sve utvrđene okolnosti i činjenice protiv dvojice graničnih policajaca bit će pokrenut stegovni postupak radi počinjenja teške povrede službene dužnosti te će biti udaljeni s dužnosti, odlučila je koprivničko-križevačka policijska uprava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara