Hebrang: Boje se poštenog, čvrstog i neovisnog predsjednika

Tekst: N.Š.
Foto: Danijel Soldo/CROPIX

"INTERESNI lobiji žele da u drugi krug izbora prođu dva kandidata ljevice, Ivo Josipović i Vesna Pusić, jer se boje poštenog, čvrstog i neovisnog predsjednika", rekao je HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang za Vjesnik.

Hebrang tvrdi da u Hrvatskoj postoji jaka organizacija koja želi da na desnom krilu bude što više kandidata kako bi se glasovi rasuli. On pojašnjava kako su se svi potencijalni kandidati mogli javiti za kandidaturu početkom rujna na sjednici Predsjedništva HDZ-a. No, Nadan Vidošević tada nije istaknuo kandidaturu, a Dragan Primorac je rekao da ga to ne zanima.

"I Milan Bandić je kandidat desnice"

Sada desnica ima, po njegovom mišljenju, čak šest kandidata. To su, uz njega, Josip Jurčević, Miroslav Tuđman, Nadan Vidošević, Dragan Primorac i Milan Bandić koji želi pridobiti desne birače novcem iz gradskog proračuna.

"Cilj je da u drugom krugu budu dva kandidata ljevice - Ivo Josipović i Vesna Pusić. To rade interesni lobiji koji se boje poštenog, čvrstog i neovisnog predsjednika Republike", smatra Hebrang.

"Kampanja je prljava"

Komentirajući nedavnu HTV-ovu emisiju Dossier.hr u kojoj nije znao neke od najvažnijih datuma hrvatske povijesti, Hebrang kaže kako je već prije najavio da će kampanja biti prljava, a sredstva se neće birati.

"Tako je ispalo da datum Oluje zna bolje Vidošević koji ju je prespavao u krevetu, nego Hebrang koji je u njoj sudjelovao na ličkoj bojišnici, ili da Vidošević bolje zna dan priznanja na koji je bančio, dok ga je Andrija Hebrang dočekao u zamračenju osječke bojišnice gdje je bio izaslanik Vlade", stoji u priopćenju iz Hebrangovog izbornog stožera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara