KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Hrvatska gospodarska komora: Popuštanje mjera vraća u život kongresni turizam

Hrvatska gospodarska komora: Popuštanje mjera vraća u život kongresni turizam
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

POPUŠTANJE mjera za organizaciju skupova u zatvorenim prostorima vratit će u život kongresni i poslovni turizam u Hrvatskoj, objavili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Od sredine sljedećeg tjedna na snagu stupaju nove preporuke i mjere za organizaciju skupova prema kojima će se u zatvorenim prostorima omogućiti okupljanje do 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima do 300 posjetitelja, u čijem su kreiranju, u suradnji s ostalim strukovnim udruženjima, aktivno sudjelovali i Udruženje hotelijera HGK, kao i komorska Zajednica poslovnog turizma.

"Raduje nas da su uvaženi naši apeli jer ovo popuštanje mjera znači da se kongresna industrija, kao bitan segment našeg turizma i gospodarstva, vraća u život", istaknula je predsjednica Zajednice poslovnog turizma HGK Jasmina Bilać.

Susret nakon epidemije 

Josipa Jutt Ferlan, predsjednica Udruženja hotelijera HGK i direktorica Zagreb City Hotelsa, najavila je da će za agencije i organizatore događanja koji su članovi Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) i Zajednice poslovnog turizma HGK upriličiti prvi post-korona MIM (Meeting Industry Meeting) edukativnog karaktera. 

"Riječ je o edukativnom druženju tijekom kojeg ćemo na konkretnim primjerima pokazati kako organizirati hotelsko poslovanje u skladu s propisanim mjerama HZJZ-a", pojasnila je Jutt Ferlan, dodavši kao će se skup održati u Hilton Garden Innu, koji je dio grupacije Zagreb City Hotels. 

MIM je zakazan za četvrtak u 15 sati, a za članove Zajednice poslovnog turizma HGK i HUPKT-a izvan Zagreba koji žele prisustvovati druženju domaćini su ponudili i besplatan smještaj u njihovim hotelima i apeliraju da se gosti pridržavaju propisanih mjera o udaljenosti i dezinfekciji ruku, navodi se u priopćenju iz HGK. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara