Hrvatska pošta od Nove godine podigla cijene brojnih usluga

Hrvatska pošta od Nove godine podigla cijene brojnih usluga

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

HRVATSKA pošta od Nove godine je podigla cijene. Ili, kako će nam kazati u odgovoru kojeg su nam poslali, cijene su korigirali.

Poslali smo im upit u kojem ih pitamo koje su točno usluge koje pruža Hrvatska pošta podigle cijenu.

"Nakon dugogodišnje stagnacije cijena, a uz kontinuiran rast troškova vezanih uz dostavne procese, nužne kapitalne investicije u sortirne strojeve i gradnju novih sortirnih kapaciteta, Hrvatska pošta je od 1. siječnja 2018. korigirala cijene usluga. Napominjemo kako su cijene slanja pisama unutar Hrvatske i izvan nje, kao jedna od najčešće korištenih usluga, ostale nepromijenjene. Tako cijena slanja pisma unutar Republike Hrvatske ostaje 3,10 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Povećane su cijene za dopisnicu, preporučenu pošiljku, pismena i pošiljke s označenom vrijednosti, a snižene su cijene dostave knjiga (tiskanica). Dopisnica poskupljuje za 30 lipa (sa 2,80 na 3,10 kn). Slanje preporučene pošiljke mase do 50 g poskupjelo je 2 kn (sa 9,50 na 11,50 kn), a slanje vrijednosnih pošiljaka poskupljuje u dijelu cijene po masi, dok cijena po vrijednosti ostaje ista. Dio cijene po masi za vrijednosne pošiljke mase do 50 g iznosi 17,50 kn, što je povećanje od 2,50 kn. Ujednačavanjem cijene slanja knjiga i tiska pojeftinit će slanje knjiga od 7% do 17%. Cijena je korigirana i za dio dopunskih usluga poput uručenja osobno primatelju, ponovne dostave i sl.", odgovorili su nam iz Hrvatske pošte.

To je zapravo više manje isto priopćenje koje je ranije objavljeno na stranicama HP-a.

Zanimljivo, ovo poskupljenje dolazi nakon što je posljednjih mjeseci u više navrata putem medija bilo napisa o nezadovoljstvu korisnika Pošte zbog činjenice što im se sve češće događa da im naručeni paketi ne budu dostavljeni, a o čemu smo više puta pisali.

>> Građani (opet) bijesni na Poštu: "Neka ljudi vide zbog kakvih uhljeba nemaju posao"

>> Nakon Indexovog članka o Pošti ne prestaju poruke ljutih građana: "Ukrali su mi božićne poklone"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara