Hrvatski redatelji i producenti protiv naplate PDV-a HRT-u

UVOĐENJE naplate PDV-a na televizijsku pristojbu u bitnom bi onemogućilo redovito poslovanje HRT-a te tu kuću uvelike spriječilo da obavlja svoje javne zadaće, stoji u zajedničkom pismu Društva hrvatskih filmskih redatelja (HDFR) i Hrvatske udruge producenata (HRUP) koje je danas upućeno predsjedniku države, predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjedniku Vlade.

Iako smo često prvi u javnoj kritici programske politike HRT-a, smatramo da ova neodmjerena i neutemeljena mjera ni na koji način ne vodi potrebnim pozitivnim promjenama, već naprotiv, prijeti nepopravljivom destabilizacijom, stoji u pismu.

Upozoravaju da je jedna parlamentarna debata zaprijetila, svojim daljnim konzekvencama, materijalnom opstanku medijske kuće "bez koje je nezamisliv kulturni razvoj ovog naroda i razgovijetna perspektiva njegovih kulturnih industrija".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvo redatelja i Udruga producenata drže da je teza da je HRT dužnik sustavu PDV-a neutemeljena, neprimjerena i ishitrena.

Od svih strana zahtijevaju "kompetentnu raspravu", javnost pozivaju na temeljnu razinu stručnosti, a političku elitu na razboritost.

Pismo su potpisali Hrvoje Hribar i Vinko Brešan u ime HDFR te Albert Kapović i Ivan Maloča u ime HRUP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara