HSS Međimurja konačno dobio predsjednika

Na današnjoj ponovljenoj izbornoj skupštini županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Međimurske županije, zatvorenoj za novinare, za predsjednika je izabran Marjan Novak.

Od 75 skupštinara Novaku, koji je od raspuštanja međimurskog HSS-a od svibnja obnašao dužnost povjerenika stranke, povjerenje mu je dao 41 izaslanik, rekao je Hini nakon sjednice novoizabrani predsjednik međimurskog HSS-a.

Novak je kazao da će naglasci njegova rada biti na konsolidaciji stranke, jačanju kadrovske infrastrukture i saniranju šteta nastalih u "konfuznom razdoblju" u županijskoj organizaciji stranke.

Marjan Novak po drugi puta je bio jedini kandidat za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Međimurja. Na prvim izborima održanim prije dva mjeseca, od 86 skupštinara dobio je 43 glasa za i isto toliko protiv.

U međuvremenu je Novak, kao povjerenik, uz suglasnost predsjednika stranke Tomčića "privremeno udaljio iz članstva HSS-a zbog štetnog političkog djelovanja i neposluha" pet članova stranke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su Marija Frančić, načelnicu općine Sveta Marija, Mladen Čonka, načelnik općine Donji Kraljevec i županijski poglavari Anđelko Horvat i Gordan Vrbanac, koji su na prošloj skupštini glasovali protiv Novakova imenovanja.

Prema Novakovim riječima, stranka ima takvu statutarnu mogućnost.

Marjan Novak direktor je Međimurske razvojne agencije u vlasništvu Međimurske županije.

(Hina) xvhač yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara