HVIDR-a: Ministarstvo branitelja uplatilo dio novca za rad udruge

V.D. PREDSJEDNIKA HVIDR-e Vinko Brkan rekao je danas da je Ministarstvo hrvatskih branitelja HVIDR-i nedavno uplatilo dio sredstava za rad čime je djelimično stabilizirano stanje u udruzi.

Najavio je da će se u petak održati sjednica Glavnog odbora HVIDR-e na kojoj bi se trebala donijeti odluka o održavanju sabora udruge, te je izrazio uvjerenost da će Glavni odbor podržati ideju da se sabor ne saziva u predizborno vrijeme.

Govoreći u ime predsjednika Damira Varaždinca, koji je duže vrijeme spriječen u obavljanju dužnosti zbog bolesti, Brkan je rekao da još ima onih koji bi željeli koristiti HVIDR-u za svoje uske stranačke interese i unositi razdor unutar članstva.

Brkan nije precizirao koliko je novca i kada Ministarstvo uplatilo, a nije ni pojasnio koji su to ljudi koji bi željeli unijeti razdor među članovima.

V.d. predsjednika rekao je da hrvatske ratne vojne invalide i HVIDR-u, kao njihovu krovnu organizaciju, nitko ne može i neće kupiti, ali isto tako nitko nema pravo odbiti ili uskratiti pripadajuća sredstva za nesmetan rad udruge jer je to u interesu članstva i u skladu s Ustavom i zakonima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S indignacijom odbacujem objede da pribavljanje neophodnih i pripadajućih sredstava iz proračuna RH znači prihvaćanje nečijeg diktata", rekao je.

Dodao je da ispunjenje zakonskih obveza mjerodavnih znači potvrdu ispravnosti njihovih stajalište, a potporu nekoj političkoj opciji HVIDR-a neće davati radi parcijalnih, već radi trajnih i konzistentnih rješenja koja će biti na tragu očuvanja i poboljšanja prava ratnih invalida te očuvanja temeljnih vrijednosti Domovinskog rata.

Na novinarski upit kako komentira novinske napise da su iz udruge navodno na godinu dana izbačeni bivši čelnici udruge zbog finacijskih malverzacija, Brkan je odgovorio da je Sud časti neovisno tijelo unutar udruge i da Predsjedništvo i Glavni odbor HVIDR-e nisu upoznati s tom odlukom te da je stoga ne može komentirati. Upitan znači li to da su tijela HVIDR-e nekoordinirana, Brkan je odgovorio da on kao v.d. predsjednika nije bio pozvan na tu sjednicu suda te da će se izvješće Suda časti naći na sjednici Glavnog odbora u petak.

Bivši predsjednik HVIDR-e Marinko Liović rekao je Hini da nije upoznat s tom odlukom Suda časti te da je za nju doznao iz novina. Dodao je da je za njegova mandata u HVIDR-i provedena detaljna revizija te da ni kriminalistička policija nije našla nikakve nezakonitosti.

Predsjednik Suda časti HVIDR-e Zlatko Getliner nije bio dostupan novinarima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara