IDS-ov načelnik rekao novinarki da mu puši k**ac, sad kaže da mu je žao

IDS-ov načelnik rekao novinarki da mu puši k**ac, sad kaže da mu je žao
Foto: Općina Tar Vabriga

NAČELNIK Općine Tar-Vabriga Nivio Stojnić (IDS), koji je jučer novinarki Glasa Istre Chiari Bilić poručio "Popuši mi k...", danas se priopćenjem ispričao.

"Ovim se putem želim javno ispričati novinarki Glasa Istre Chiari Bilić na mojim neprimjerenim riječima u našem jučerašnjem telefonskom razgovoru. Ispričavam se njoj, redakciji i cjelokupnoj javnosti što sam koristio neprimjereni rječnik kojim se kao javna osoba koju su izabrali građani ne bih smio služiti", poručio je načelnik Stojnić.

"Neću objašnjavati pozadinu cijele priče, ni zašto sam se osjetio isprovociranim, jer - priznajem - nema opravdanja za takve riječi.

Stojnić: Nadam se da ću joj se moći i osobno ispričati

Žao mi je da se novinarka Chiara Bilić osjeća pogođenom i nadam se da ću joj se moći i osobno ispričati. Također, ujedno se ispričavam i svim ženama. Moj je ispad okarakteriziran kao seksistički i uvredljiv prema ženama, što mi nikako nije bila namjera", priopćio je Stojnić u priopćenju koje je prenio Glas Istre.

Što se tiče pitanja o njegovoj imovini, poručio je da nema što skrivati. "Nisam nikome ništa uzeo, a za mnogo toga što posjedujem zahvaljujem svojim vrijednim roditeljima. Žao mi je što nisam u potpunosti pravilno ispunio svoju imovinsku karticu, ali tko radi taj i griješi. Ne radi se o namjernom propustu. Time se bavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i uvjeren sam da će dobro odraditi svoj posao", poručio je Stojnić te je dodao kako je na raspolaganju svojoj stranci, IDS-u, koja će odlučivati o njegovom statusu.

Nelogičnosti u njegovoj imovinskoj kartici

Podsjetimo, novinarka Chiara Bilić pokušala je od IDS-ovog načelnika Općine Tar-Vabriga Nivija Stojnića saznati zašto postoje nelogičnosti u njegovoj imovinskoj kartici, od kojih je posljednja ona da nije prijavio svoj OPG. 

Telefonski je upitala Stojnića o imovinskoj kartici, a on joj je više puta rekao da mu "popuši k****". 

"Nazvala sam gospodina Stojnića danas oko 11.40 da ga upitam zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu - "oćete mi po…iti k…c, možete mi po…iti k…c". Ja sam ga potom upitala ako to znači da mi neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. Tu je naš razgovor završio. Iznenadila me njegova reakcija budući da je do sada bio uglavnom smiren i ljubazan", rekla je novinarka Glasa Istre Chiara Bilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara