Karadžićeva kći želi upoznati svog "drugog oca" dr. Dabića

Karadžićeva kći želi upoznati svog "drugog oca" dr. Dabića

KĆI Radovana Karadžića, Sonja Karadžić Jovičević želi upoznati svog "drugog oca" dr. Dragana Dabića i moli sve ljude koji su imali kontakta s njim da joj se jave i podijele s njom svoja iskustva o poznanstvu s Dabićem.

"Želim upoznati taj dio očevog života, njegova osobna i profesionalna iskustva. On je sreo tisuće ljudi, a njihova iskustva iz kontakata s njim su mi privatno jako zanimljiva, jer popunjavaju prazninu iz tog vremena", kazala je Karadžićeva kći za agenciju Srna. Sonja Karadžić moli sve osobe koje su poznavale dr. Dabića da joj se pismom jave na adresu Ulica Dobrosava Jevđevića 0-9, 71420 Pale, Republika Srpska.

"Nisu mi bitna imena, pisma mogu biti i pod šifrom. Želim samo upoznati taj dio očeva života. To mi jako puno znači", kaže Sonja i prisjeća se izjava koje su ljudi koji su poznavali Dabića dali medijima i u kojima su redovito isticali kako je bio vrlo pristupačan, blag i duhovit čovjek.

U Karadžićevom laptopu "neka svinjarija"

Luka Karadžić je u Beogradu, u društvu Radovanovog branitelja Svetozara Vujačića, u MUP-u Srbije preuzeo laptop koji je pronađen u torbi na Batajničkoj cesti 11. kolovoza. Podsjetimo, Karadžić je tvrdio da je tijekom uhićenja kod sebe imao osobno računalo i stotinjak disketa na kojima se nalaze dokumenti koji dokazuju njegovu nevinost, ali mu je laptop oduzet kad je priveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laptop je pregledala stručnjakinja za kompjutere Angelima Marković i kazala kako je isti pripadao Karadžiću, a između 18. srpnja i 11. kolovoza korišten je dvaput kada je na njemu netko ukupno radio 10 sati.

Što se tiče wordovih dokumenata koji su pronađeni, samo Karadžić može potvrditi je li on njihov autor, međutim rekla je kako u računalu postoji "nešto živo" što smanjuje slobodni prostor na disku i kopira fileove.

"Neki skript je u pitanju, ali u milijunima fileova koji se nalaze na disku ne uspijevamo ga pronaći. To postoji na disku i to je jedna svinjarija, tako da pozdravljam kolegu koji je to stavio", rekla je stručnjakinja Marković.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara