Milorad Dodik ponudio pomoć Karadžićevoj supruzi i kćeri

PREMIJER Republike Srpske Milorad Dodik u Sarajevu se susreo s kćerkom i suprugom Radovana Karadžića kojima je "ponudio pomoć u skladu sa zakonom".

Dodik kaže da Karadžićeva supruga Ljiljana i kćer Sonja samo traže ista prava kao i svi ostali slobodni građani, ali nije želio objasniti kakvu im točno vrstu pomoći on može pružiti. "Razgovarali smo o njihovim statusnim problemima", kazao je Dodik.

Članovi Karadžićeve obitelji dugi su niz godina bili pod istragom jer se sumnjalo da mu pomažu u skrivanju. Zbog toga su im oduzete putovnice, te im je zabranjeno da napuštaju teritorij Bosne i Hercegovine. Zamjenik Visokog predstavnika za BiH Raffi Gregorian i dalje smatra kako članovi Karadžićeve obitelji moraju snositi kaznenu odgovornost za ometanje lova na ratnog zločinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je ponudio pomoć Karadžićevoj obitelji, Milorad Dodik još je ranije krenuo u otvorenu kampanju za puštanje na slobodu bivše predsjednice Republike Srpske Biljane Plavšić koju je Haag osudio za ratne zločine. Plavšić svoju zatvorsku kaznu "odrađuje" u Švedskoj.

J.C.
Foto: Vlatka Hren

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara