L. Podrug pozvao birače da "smijene izdajničku vlast"

PREDSJEDNIK Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Luka Podrug, nositelj izborne liste koalicije HČSP-a i HKDU-a u X. izbornoj jedinici, danas je na predizbornom skupu u Imotskom pozvao birače da "smijene izdajničku vlast".

"Ta je izdajnička vlast od stranih nalogodavaca dobila zadatak da rastroji državu i vojsku, posvađa narod, vrati Srbe i rasproda imovinu kako bi Hrvatska postala lak plijen svjetskih mešetara koji će je uvaliti u balkansku uniju", ustvrdio je Podrug.

Umirovljenu generalu Anti Gotovini, kojega je optužio Haaški sud, poručio je da izdrži još malo, do 23. studenoga, pa će biti načelnik Glavnog stožera HV-a.

Kad bi bilo koja vlast izručila Gotovinu Haagu s optužnicom koja kriminalizira Domovinski rat, Hrvati bi vrlo brzo izgubili svoju državu, rekao je.

Podrug je izjavio kako koalicija HČSP-a i HKDU-a jest za suradnju i s HDZ-om i HB-om i HSP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nadamo se da će nova vlast, koje će dio biti i koalicija HČSP-a i HKDU-a, donijeti zakon o lustraciji jer bez toga je svejedno tko će pobijediti na izborima. HDZ-u, rekao je, priznaje da je stožerna stranka, ali da treba surađivati s pravim ljudima. Jer, dodao je, "tragedija je što su u vodstvima političkih stranaka ostali komunistički lopovi i partijski sekretari koji su se zajedno bogatili i pljačkali, a nikad nisu išli jedni protiv drugih".

SDP-u je zamjerio što danas obilazi Hrvatsku s tezom "Recite nam i to novcem koji su opljačkali od naroda".

Potpredsjednik HČSP-a Tadija Barun, kandidat te stranke u IX. izbornoj jedinici, pozdravio je postupak HČSP-ova člana Dubravka Šumanovića koji je prošle nedjelje u Imotskom bacio jaja na kandidate SDP-a Slavka Linića i Marina Jurjevića.

"Napravio bih isto jer je Jurjević 1991. u Splitu vikao Živjet će Jugoslavija!", rekao je Barun.

Na skupu u športskoj dvorani u Imotskom bilo je tristotinjak ljudi, pjevale su se pjesme o Juri Francetiću i Anti Paveliću.

Na svršetku skupa Luka Podrug pozvao je nazočne da, kako je rekao, "zajednički kao oporuku aktualnoj vlasti otpjevaju pjesmu - Oj Ivice i Stipane, pojest će vas crne vrane".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara