laslo na čelu koalicije stranaka

Na konferenciji za novinare u Satnici Đakovačkoj predstavljena je danas lista kandidata koalicije Hrvatskog demokratskog centra (HDC), Hrvatske demokratske seljačke stranke (HDSS) i Demokratske prigorskozagrebačke stranke (DPS), a nositelj liste je Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB).

Laslo je nositelj liste u svim jedinicama u kojima izlaze na izbore na - 2.,4. 5. i 7., a prvi je kandidat na listi za 4. jedinicu.

Laslo je danas izjavio da je prihvatio poziv te koalicije jer su njezine liste, rekao je, sastavljene od seljaka, radnika, poduzetnika i umirovljenika.

"Uvidio sam da na listama drugih stranaka nema seljaka što jasno govori koliko hrvatski političari imaju sluha za selo i agrar", rekao je Laslo. Kako je izjavio, svi oni ovih dana samo što ne zapjevaju: Slavonijo, mi ti se kunemo, a Slavoniju će zaboraviti odmah nakon izbora.

Dobijemo li povjerenje birača, naš cilj u Saboru bit će istinsko zalaganje za seljaka i poljoprivredu, suzbijanje korupcije, kao i rješavanje socijalnih problema, ali ne kroz davanje socijalne pomoći, već kroz zapošljavanje socijalno ugroženih skupina, izjavio je Laslo. Podsjetivši kako je aktualna vlast uoči prošlih izbora obećavala vratiti mirovine umirovljenicima te kako je dug ostao, Laslo je izjavio da su zato iznimno visoke zastupničke mirovine. Drži da te mirovine treba svesti na razinu radničkih.

On tvrdi da ulaskom u Sabor ne želi rješavati svoju egzistenciju, saborsku plaću i mirovinu, nego se boriti za dobrobit maloga čovjeka, seljaka.

Koalicija HDC-HDSS-DPS zalaže se da se državna zemlja prodaje onima koji imaju znanja i volje obrađivati ju, a ne mešetarima. Nadalje, tražit ćemo i zaštitu domaće poljoprivredne proizvodnje, rekao je Laslo, dodavši da su ga na liste zvale i neke druge stranke, no da ih je zbog njihova programa, koji nema sluha za seljake, odbio.

(Hina) sžup vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara