Mate Janković i danas ima sjajan božićni recept, ovaj prilog svima će se svidjeti
NAJVEĆA zvijezda hrvatske food scene, Mate Janković, do Božića na Index Zidu svaki dan objavljuje po jedan božićni recept, a danas je objavio recept za jelo koje je odličan prilog božićnom pečenju - bilo da radite puricu, patku ili odojak.
Recept za glazirano zimsko korjenasto povrće
Janković je podijelio sjajan recept za glazirano zimsko korjenasto povrće. Ova količina dovoljna je za 6 do 8 osoba, a od sastojaka će vam trebati:
- 300 g mrkve
- 300 g pastrnjaka (ili korijena peršina)
- 300 g korijena celera ili korabe
- 1 manji crveni luk (oko 100-150 g).
Za glazuru će vam trebati:
- 40 g maslaca (2 pune žlice)
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice meda
- sok ½ naranče (ili ½ limuna, ali naranča je više "božićna")
- 1 žličica svježeg timijana (ili ½ žličice suhog)
- ½ žličice suhog ružmarina (ili malo sitno nasjeckanog svježeg)
- 1 ravna žličica soli (oko 6 g) - po ukusu
- svježe mljeveni papar.
Po želji možete dodati i:
- prstohvat cimeta ili muškatnog oraščića (baš blagi božićni šmek)
- malo nasjeckanog svježeg peršina za kraj.
Cijeli recept pročitajte na Index Zidu, a vratite se po nove recepte i svaki dan do Božića: https://www.index.hr/zid.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
Ovo je .
Homepage nacije.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
Učitavanje komentara