Mesić o posjetu Račanu: Pitao me "Stipe kako si", rekao sam mu "Drži se"

SOCIJALDEMOKRATSKA partija Hrvatske u četvrtak je izvijestila javnost kako je stanje Ivice Račana jako teško. Tim povodom predsjednik Mesić je opisao trenutke koje je jutros proveo s teško bolesnim Račanom.

"On je u dosta teškom stanju, ali došao je k svijesti kad mu je žena rekla Jel poznaš prijatelja. Onda je otvorio oči i rekao Stipe kako si? Rekao sam mu drži se, nadam se da će biti sve dobro. Rekao je još nekoliko rečenica i onda je opet pao u nesvijest, i prije nego sam otišao još smo se pozdravili i dao mi je ruku, i tako... Stanje je ozbiljno." - kazao je predsjednik Mesić o jutrošnjem posjetu Ivici Račanu, prenosi Hrvatski radio.

Informaciju o naglom pogoršanju Račanova zdravstvenog stanja komentirao je i premijer Sanader koji je rekao da "mu je jako žao zbog toga."

"Mi naravno s velikom zabrinutošću pratimo što se događa s njim. Čuo sam i ja ovu vijest da mu se stanje pogoršalo i jako mi je žao zbog toga. Ljudski i politički mu želim svako dobro, jer riječ je o čovjeku koji je obilježio hrvatsku politiku u zadnjih 15 godina, međutim da ne ispadne da govorim nekakve konačne ocjene, prije svega želim izraziti svoju nadu da će mu stanje poboljšati. Ne znam u kakvom je stanju sada, ali sam čuo da je u teškom." - prenio je Hrvatski radio Sanaderovu izjavu.

Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader razgovarao je kasnije poslijepodne sa zamjenicom predsjednika SDP-a Željkom Antunović izrazivši zabrinutost za zdravstveno stanje gospodina Ivice Račana. Željka Antunović izvijestila je premijera Sanadera o teškom zdravstvenom stanju gospodina Račana. Predsjednik Vlade izrazio je želju da gospodin Račan pronađe snage u borbi s teškom bolešću. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upitan o kandidaturi za predsjednika SDP-a je rekao da "dok se Ivica Račan bori za život ne želi sudjelovati u javnim pripetavanjima za njegovog nasljednika" te da mu je "strano svako kadroviranje".

Dodao je kako će "najodgovorniji ljudi iz SDP-a znati prevladati situaciju te poručio kako Račanu želi da dobije bitku za život.", javlja Hrvatski radio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara