Ministar Marić prvi put spomenuo stečaj Uljanika

Ministar Marić prvi put spomenuo stečaj Uljanika
Screenshot: Nova TV

MINISTAR Zdravko Marić večeras je pojasnio što će se sljedećih tjedana i mjeseci događati i Uljanika. Uz to, govorio je i o poreznoj reformi koju je danas predstavio na vladi.

Marić je, gostujući u Dnevniku Nove TV, ponovio tri vladina scenarija za uljanik, no ovaj put je otišao i korak dalje. 

"Ako nema strateškog partnera i ako se ne nađe adekvatan program restruktuiranja koji će privućni novog strateškog partnera, onda neki oblik novog insolventnog procesa će biti neizbježan", rekao je Marić.

Marić o Uljaniku: Moram skrbiti o svim poreznim obveznicima

Na pitanje znači li stečaj kraj Uljanika odgovorio je: "Nemojmo žuriti u zaključak da je to već tu. U ovom trenutku mi imamo jednu zaista izazovnu situaciju. Sredstava nema niti za plaće radnika niti za materijal. Postoje brojni ugovoreni brodovi i neki od njih nisu nikad ni započeti, a neki su u nekoj fazi dovršenosti. Ja, kao ministar financija, moram skrbiti u interesu svih poreznih obveznika."

Marić je komentirao i poreznu reformu na koju postoji dosta kritika.

"Ušteda, odnosno smanjivanje troška poslodavcima je ukupan iznos je između 900 i 950 milijuna kuna. To ipak nije tako mali iznos koji bi se trebao i morao osjetiti, ne samo izravno na plaćama nego i na većoj zaposlenosti", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara