Ministarstvo branitelja odbacuje navode HSLS-a da radi protiv branitelja

MINISTARSTVO hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u potpunosti odbacuje navode Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) da ´ministarstvo radi protiv interesa branitelja´.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare HSLS je ocijenio da je ministarstvu cilj da se testiranjem branitelja koji boluju od PTSP-a, spornim testom MMPI-2 smanji broj branitelja koji zbog te dijagnoze imaju status Hrvatskog ratnog vojnog invalida.

Ministarstvo odbacuje takve navode i ističe da im je namjera sistematizirati postojeće stanje, a još više od toga-zaštiti stvarno oboljele, stoji u današnjem priopćenju Ministarstva branitelja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi s jučerašnjim prigovorom HSLS-a o navodnoj isplati milijunskih honorara stručnjacima u ministarstvu, u priopćenju se ističe da su prošle i pretprošle godine isplaćena dva honorara od četiri tisuće kuna članu Stručnog savjeta ministarstva Tomislavu Bunjevcu, a da drugom prozvanom članu savjeta Zvonimiru Knezoviću nije nikad isplaćena niti kuna.

Nakladničkoj kući ´Slap´ koja ima prava na izdavanje testa MMPI-2 lani je isplaćeno 41.443 kune i to za priručnike nužne za provedbu testa, te za profile i obrasce nužne psihologu koji provodi testiranje, kao i branitelju koji te obrasce ispunjava, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara