Nacional: Vaso Brkić je špijunirao ženu i ljubavnicu

Nacional: Vaso Brkić je špijunirao ženu i ljubavnicu
Foto: Pixsell/Patrik Macek/Nacional

TJEDNIK Nacional u novom broju donosi vijest kako je policija u osobnom arhivu Franje Varge uspjela pronaći više od tisuću stranica koje, po uvjerenju policijskih istražitelja, svjedoče o čvrstim i nepobitnim kriminalnim vezama između Milijana Brkića i Franje Varge. 

Između ostalog, riječ je o iznimno opsežnoj kolekciji SMS-ova koje su Varga i Brkić razmjenjivali o tijeku nezakonitog nadzora koji je Varga provodio nad Brkićevom bivšom suprugom, ali i jednom Brkićevom intimnom prijateljicom, piše Nacional.

Kompromitacija Plenkovića

Nacional piše kako istražitelji smatraju da imaju dokaze da su Blaž Curić i Franjo Varga izravno radili na kompromitaciji Andreja Plenkovića. Utvrdili su kako je Curić dostavio Vargi brojeve mobitela Plenkovića i Martine Dalić, kao i nekih drugih visokih državnih dužnosnika koji su sudjelovali u operaciji spašavanja posrnulog koncerna Agrokor. Ti su brojevi Vargi trebali kako bi mogao izraditi lažnu SMS korespondenciju između Plenkovića i bivše ministrice Dalić, koja je kasnije plasirana u javnost.

Nakon što je Varga od Curića preuzeo brojeve njihovih mobitela, osobno je izrađivao prvotni sirovi materijal sporne SMS prepiske. Taj materijal je Varga zatim dao Curiću, a Curić mu ga je vratio dorađenog. Nakon toga je sadržaj lažne prepiske objavljen u medijima. Nacional tvrdi da je njihov izvor, upućen u rad istražitelja na tom kraku afere SMS, rekao kako sumnja da je Curić brojeve mobitela Plenkovića i Dalić dobio od svog kuma Milijana Brkića. 

Drugim riječima, taj izvor sumnja da su Curić i Varga po nalogu Brkića namjerno pokušali diskreditirati Andreja Plenkovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara