Nova Bandićeva afera ili pokušaj rušenja ugleda SDP-a pred lokalne izbore

POTPREDSJEDNIK Demokratskog centra (DC) Joško Morić rekao je kako DC ima razloga vjerovati da zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić u dva nova gradska projekta obnovi planinarskih domova i probijanju tunela kroz Sljeme ponovno vidi svoga kuma.

To je Morić rekao na konferenciji za novinare nakon što je ustvrdio da su uoči Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu izravnom pogodbom ugovoreni poslovi u vrijednosti od 96 milijuna kuna, a koje je dobila tvrtka "Tigra" u vlasništvu braće Penava, od kojih je jedan, Milan Penava, kako navodi Morić, ujedno i Bandićev kum.

Budući da je Bandić u jednom dnevnom listu prije izjavio da je spominjanje njegovog kuma u poslovima za grad insinuiranje, Morić je pozvao Bandića da javnosti pokaže sve poslove na Sljemenu za koje su su bili raspisani natječaji, kao i poslove ugovorene izravnom pogodbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit novinara mogu li izjave koje kompromitiraju Bandića utjecati na njegovu popularnost kod građana, Morić je odgovorio da mu je važnije ukazivati na nezakonite postupke i netransparentnost u poslovanju nego brinuti o Bandićevoj popularnosti.

Morić se također požalio da mu je iz Gradskog poglavarstva uskraćena informacija o sastavu nadzornih odbora u gradskim tvrtkama pa da čak ni Trgovački sud u Zagrebu nema valjani popis članova nadzornih odbora. "Neće im uspjeti pokušaj skrivanja upotrebe nadzornih odbora za kupovanje šutnje o prljavim poslovima, ali i kupovanje koalicija", rekao je Morić ukazujući na najavu nove koalicije u Zagrebu: SDP-a i HSU-a kojoj je, tvrdi, povod dodjela mjesta u NO, a ne programska sličnost te dvije stranke.

Podržao je mjere koje je poduzela ministrica pravosuđa i predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt u utvrđivanju odgovornosti za krađu predmeta Bandićeve brakorazvodne parnice s Općinskog suda u Zagrebu i pritom dodao da bi bilo najbolje da se "Zagreb razvede od Bandića" jer će tako, dodaje, sačuvati svoju imovinu.

Morić je ocijenio i da bi predsjednica HNS-a Vesna Pusić trebala izaći iz zagrebačke koalicije s SDP-om ako smatra da je sadašnja gradska vlast brojnim aferama onemogućena u radu.

Do gospodina Bandića nažalost danas nećemo uspjeti doći jer je jako zauzet, rekli su nam u njegovu uredu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara