Nova uprava PPK "Valpova" u tvrtku ulazi 21. siječnja

Sudac Općinskog suda u Valpovu Darko Medved donio je (14. siječnja) zaključak da se u srijedu, 21. siječnja u 9 sati, provede odluka Trgovačkog suda u Osijeku, koja novoj Upravi omogućuje da uđe u tvrtku i preuzme svu dokumentaciju. L

Odluku će provesti sudski ovršitelj, tako da članovima nove Uprave PPK-a "Valpova" Edinu Lehi (predsjedniku Uprave) i Snježani Vuici te članovima Nadzornog odbora Ivi Brzici (predsjedniku), Ivici Šokiću, Antunu Saueru i Snježani Brzici omogući nesmetan pristup u sjedište tvrtke i preuzimanje sve poslovne dokumentacije.

Sudac Darko Medved naveo je kako na taj zaključak ni jedna strana nema pravo priziva te da će se ovršni postpak provesti u nazočnosti policije, a sud će protiv osoba koje ometaju provedbu ovrhe, ako bude potrebno, izreći novčane kazne ili im odrediti pritvor.

Načelnik Ureda načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Stipo Rimac izjavio je kako će broj policajaca biti dostatan da osigura provedbu zaključka o ovrsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošli je tjedan Vrhovni sud odbio prijedlog Općinskog suda u Valpovu da taj sud bude izuzet od donošenja zaključka o provedbi odluke Trgovačkog suda u Osijeku (koju je potvrdio i Visoki trgovački sud) kojom se priznaje legitimna dioničarska skupština na kojoj je izabrana nova Uprava.

Sukob se produbio ljetos kad su radnici, koji zajedno sa starom upravom i Ivicom Berečićem na čelu, odbili rješenje osječkoga Trgovačkog suda i Visokoga trgovačkog suda te osnovali Stožer za obranu PPK-a "Valpova" s dežurstvima kako bi spriječili ulazak nove Uprave u tvrtku. Potkraj godine fizički su se sukobili zaštitari tvrtke "Borbaš" i radnici, kad je ozlijeđeno deset osoba.

Cijelo vrijeme, koliko traje sukob tzv. stare i nove uprave, Stožer za obranu PPK-a "Valpova" ponavlja kako "nikako neće dopustiti ulazak Brzice i nove Uprave u tvrtku", poričući Brzici legitimnost kupnje 42 posto dionica i ljetošnju skupštinu dioničara kad je izabrana nova Uprava.

(Hina) vs dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara