Prosvjed sindikata PPDIV-a zbog uporabe sile protiv radnika "Valpova"

SINDIKAT zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) najoštrije prosvjeduje zbog uporabe sile protiv radnika malih dioničara "Valpova" d.d., upozoravajući da se vlasnički odnosi ne mogu rješavati "nasiljem, plaćenicima, palicama i pištoljima koji su ovih dana upereni u radnike i sindikalnog povjerenika PPDIVa".

Neprijeporna je činjenica da su radnici - mali dioničari većinski vlasnici "Valpova" d.d., jer je u njihovu vlasništvu 53 posto dionica toga poduzeća, navodi u priopćenju taj sindikat i napominje da tu činjenicu treba prihvatiti, kao i prirodno pravo radnika i malih dioničara da brane svoja radna i vlasnička prava, koja su im nasilnim postupcima ugrožena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga Sindikat PPDIV poziva Vladu i druga nadležna tijela da što prije isprave "groznu nepravdu" nanesenu radnicima "Valpova" d.d. i da što hitnije pronađu rješenja na tragu pregovora koje je počeo bivši ministar gospodarstva i predsjednik UO Hrvatskog fonda za privatizaciju Ljubo Jurčić.

PPDIV podsjeća da su u 13 prošlih godina hrvatski radnici trpjeli različite oblike nasilja, gotovo milijun ih je ostalo bez radnih mjesta, a tisuće poduzeća je otišlo u stečaj. Vrijeme je da država stane na stranu radnika, posebice kad su većinski vlasnici poduzeća, kaže se u priopćenju Sindikata PPDIV-a. Dodaje se da će Sindikat zaštititi svoje članove i povjerenike koji su ovih dana "izvrgnuti najgrubljem nasilju", a poziva i druge sindikate i sindikalne središnjice da se pridruže tom apelu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara