Opačić: Trebala bih biti Vidoviti Milan da znam što će Bernardić napraviti

Opačić: Trebala bih biti Vidoviti Milan da znam što će Bernardić napraviti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP je danas napustila Milanka Opačić koja je za Dnevnik NOVE TV prokomentirala stanje u SDP-u.

Tako je poručila da je na zadnjem sastanku shvatila da ni jedna ni druga strana ne želi dobro stranci te da svi kalkuliraju. Kaže da je to bila presudna točka za njezin odlazak.

"Naprosto - predugo to traje. Mi ćemo lagano ući u godinu za europske izbore, pa za parlamentarne izbore, a tada se promjene u stranci ne rade. Prema tome, bilo je vrijeme u ovih zadnjih godinu dana da se nešto napravi. Dakle, ja sam očekivala barem da izaberemo predsjednika Kluba pa da kažemo - stabilizirat ćemo Klub kad je već stranka tako destabilizirana. Nažalost, to se nije dogodilo", rekla je.

Kaže kako ostaje nezavisna

Poručila je da ne zna što će sljedeće napraviti Davor Bernardić.

"Ne znam, trebala bih biti Vidoviti Milan da znam što će Davor Bernardić napraviti. Ja sam mu rekla - da sam na njegovom mjestu, ja bih otišla na izbore pa bih ili potvrdila svoj legitimitet ili bih dala nekome drugome prostor koga bi stranka izabrala, ali bih tako spasila stranku", dodala je.

"Najgore što je mogao napraviti je ovo vrijeme u kojem se on ukopao na jednoj strani, a ova druga strana nema dovoljno snage niti odlučnosti da povuče određeni potez i da ga prisili na to ili da izbaci 23 zastupnika iz Kluba, što znači dvije trećine Kluba", dodala je.

Rekla je da će od sada nadalje biti nezavisna te da trenutno o ostatku svoje političke sudbine ne razmišlja.

"Doista ne znam kojim ću putem, sad mi treba malo vremena, sve ovo nije bilo lako - donijeti odluku da nakon 28 godina napustim vlastiti projekt", poručila je.

Upitana hoće li se pridružiti nekome od nezavisnim rekla ke kako sada o tome ne razmišlja.

"Ne razmišljam o ovome trenutku o tome. Tek sam se razvela, dajte mi da prođe neko vrijeme", rekla je.

O tome zatvara li vrata ostanku u politici rekla je:

"'Nikad ne reci - nikad'. Doista ne znam kojim ću putem, sad mi treba malo vremena, sve ovo nije bilo lako - donijeti odluku da nakon 28 godina napustim vlastiti projekt."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara