Oracle Database 10g dobio nagrade za proizvod 2004. godine

ORACLE je objavio da je, uz povoljne ocjene časopisa CRN, baza podataka Oracle® Database 10g dobila i dva prestižna priznanja za proizvod godine koja dodjeljuju vodeće publikacije koje se bave tehnologijom, eWEEK i InfoWorld.

Oracle je dobio i godišnju nagradu čitatelja časopisa DM Review kao sveukupni pobjednik u kategorijama baza i pohrane podataka. Ta priznanja potvrđuju Oracleovu vodeću ulogu u razvoju inovativnih sustava za upravljanje podacima, koji udovoljavaju potrebama korisnika. Oracle Database 10g nudi klasteriranje, skalabilnost, visoku raspoloživost i automatizaciju upravljanja potrebne za uspostavljanje infrastruktura za grid računarstvo u velikim poslovnim okruženjima. Oracle Database 10g na tržištu se pojavio 2004. te je ponudio poboljšane značajke na području jednostavnog razvoja, uz olakšano upravljanje bazom podataka. Značajke kao što su automatsko upravljanje pohranom, koje praktički otklanja potrebu za ručnim konfiguriranjem i podešavanjem resursa, te napredne XML značajke izdvajaju Oracle Database 10g pred konkurentskim proizvodima.

U svojem godišnjem izboru za nagrade “Technology of the Year Awards 2005” InfoWorld je proglasio Oracle Database 10g “najboljom bazom podataka te godine”. Nakon provođenja opsežnog praktičnog testiranja proizvoda, InfoWorld je ustvrdio da “ako je DB2 8.2 prodrmao ovo područje, Oracle Database 10g je donio pravi potres”. U osvrtu se posebna pažnja pridaje sposobnostima “upravljanja gridom”, kojima se odlikuje ova baza podataka, kao i velikom broju automatiziranih administrativnih značajki, koje konfiguriranje i upravljanje složenim računalnim okruženjima čine jednostavnijim i tako smanjuju opterećenje administratora baza podataka koji održavaju velike infrastrukture. InfoWorldov opis baze podataka Oracle Database 10g kao “sofisticirane jednostavnosti” sažima vrijednost tog proizvoda u dvije riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laboratorij časopisa eWEEK prepoznao je Oracle Database 10g kao jedan od “najboljih proizvoda 2004. godine”. Osvrt u ovoj publikaciji istaknuo je napredno upravljanje medijima, mogućnosti vezane uz XML i automatizirane dijagnostičke alate u bazi podataka Oracle Database 10g, koji tvrtkama omogućuju održavanje naprednih aplikacija na različitim platformama. Prema mišljenju laboratorija eWEEKa , “Oracle je ponudio inovacije na svim razinama putem osnovnog mehanizma baze podataka s podrškom za grid računarstvo, dodataka za automatsko podešavanje i razvojnih alata orijentiranih na usluge”.

Nagrade za “proizvod godine” najnovije su na dugom popisu hvalospjeva stručne javnosti. U studenom 2004. i časopis CRN objavio je osvrt na ovu bazu podataka, a njihov centar za testiranje dao joj je jasnu preporuku. Laboratorij CRN-a naglašeno je pohvalio najnoviju verziju Oracleove baze podataka: “Jednostavno rečeno, Oracle 10g je daleko najsofisticiranija baza podataka na današnjem tržištu.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara