Oracle predstavio rješenje za implementaciju sustava poslovne inteligencije

NASTAVLJAJUĆI na tragu svoje strategije smanjivanja troškova i složenosti izgradnje i implementacije rješenja poslovne inteligencije (BI), Oracle je predstavio Oracle® Business Intelligence 10g.

Radi se o sveobuhvatnom proizvodu projektiranom za adresiranje cijelog spektra analitičkih zahtjeva s kojima se tvrtke suočavaju, a među kojima su pristup informacijama, analiza i izvještavanje, integracija podataka i upravljanje.

"Oracle nudi cjelovitu paletu softvera za operativno, taktičko i strateško izvještavanje i analizu s funkcijama analize povijesti i predviđanja budućih događaja", izjavio je Henry Morris, potpredsjednik grupe za istraživanje na području aplikacija i softvera za pristup informacijama u tvrtki IDC. "

Oracle dodatno pojednostavnjuje složene BI sustave

Izgradnja tradicionalnog BI rješenja obično od tvrtki zahtijeva ulaganje velike količine vremena i sredstava u nabavu i integraciju više alata različitih proizvođača. Oracle Business Intelligence 10g uklanja glavobolje oko sastavljanja rješenja nudeći sveobuhvatan proizvod.

Oracle Business Intelligence 10g sadrži sljedeće integrirane komponente:

Oracle Discoverer -- upiti, izvještavanje, ad-hoc analize;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oracle Spreadsheet Add-In – izravan pristup u Oracle OLAP iz Microsoft Excel proračunskih tablica;

Oracle Warehouse Builder – robusne funkcije za osiguranje kvalitete podataka i ETL, te

Oracle BI Beans – razvoj prilagođenih BI aplikacija.

Oracle Business Intelligence 10g je osmišljen kako bi se smanjila cijena i složenost izgradnje i implementacije BI rješenja. Ovaj sustav objedinjuje nagrađivane BI alate u rasponu od ad-hoc upita, izvještavanja i analiza, do izdvajanja, transformacije i učitavanja informacija (Extract, Transform and Load - ETL) u skladišta podataka, te razvoja BI aplikacija, a sve to u jednom pristupačnom i sveobuhvatnom paketu. Uz Oracle Business Intelligence 10g korisnici mogu iskoristiti postojeće BI infrastrukture kako bi proširili dostupnost poslovnih informacija na korisnike u cijeloj tvrtki, te bazirajući poslovne odluke na ažurnim i kvalitetnim informacijama povećali uspješnost poslovanja svoje kompanije

Više informacija o proizvodu Oracle Business Intelligence 10g možete pronaći na adresi http://www.oracle.com/bi.

.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara