ORaH bi poslije izbora mogao koalirati s SDP-om, Bandić će "s građanima"

ORaH bi poslije izbora mogao koalirati s SDP-om, Bandić će "s građanima"

Foto: FAH

PREDSJEDNICA ORaH-a Mirela Holy za moguću je postizbornu koaliciju s SDP-om rekla da bi takvo što bilo moguće ako će se dogoditi situacija da će o ORaH-u ovisiti raspisivanje novih izbora, a Milan Bandić za tu je mogućnost rekao da će koalirati "s građanima Hrvatske".

"Nama je u središtu interesa program i javni interes i to znači da mi ne planiramo nikakvu suradnju nakon izbora. Ako će se dogoditi situacija da će o ORaH-u ovisiti raspisivanje novih izbora, mi ćemo sjesti za stol s lijevom opcijom i pokušati dogovoriti sporazum koji će biti potpuno programski usmjeren", rekla je Holy Hini upitana hoće li ORaH poslije izbora koalirati sa SDP-om.

Dodala je da će o tome "odlučivati svi članovi i članice stranke na unutarstranačkom referendumu".

Istaknula je kako ne planiraju ići ni u kakvu utrku prema mjestima i mandatima, nego isključivo razraditi program i dinamiku realizacije tog programa u cilju pozitivnih promjena u Hrvatskoj.

Holy je naglasila kako se u ORaH-u prvo tek trebaju izboriti za status parlamentarne stranke te da ulaze u kampanju uvjereni da imaju dobar program i kvalitetne ljude i nadaju se da će građani to prepoznati.

Upitan hoće li koalirati s SDP-om, predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio da će koalirati s građanima Republike Hrvatske.

"S građanima Republike Hrvatske kao što koaliram 16 godina s građanima grada Zagreba", odgovorio je Bandić novinarima na Trgu bana Josipa Jelačića nakon otvaranja 2. izložbeno-prodajne sajamske manifestacije Dani Slavonije u Zagrebu.

Manifestaciju, koja se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održava od 28. rujna do 2. listopada, organizira Udruga branitelja proizvođača Panonija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara